Wedstrijdje?

In mijn blog over zingen in de auto had ik het al over hem.

Keihard meezingen met Marco Borsato heft mijn angst voor snelheid gewoonweg op. Dank je wel Marco….

Marco was natuurlijk niet altijd beroemd. Hij deed mee aan de soundmixshow. Een heel wat vriendelijker show dan het latere Idols uit mijn vorige blog. Marco zong een Engels liedje en maakte grote indruk op de jury.

Het was 1990 toen hij winnaar werd van de Soundmixshow. Je moet het maar durven, zingen in een wedstrijd. En je laten beoordelen. Voor Marco pakte het goed uit.

Maar niet winnen, wat betekent dat? Het is toch je eigen stem, eigen muzikaliteit die minder schijnt te zijn dan die van de winnaar.

En waarom is het zo belangrijk om wel goed genoeg te zijn?

Voor Marco betekende het winnen van een zangwedstrijd  het begin van een glanzende carrière. Het is logisch dat dat niet voor iedereen is weggelegd.

Zingen is dat wel!

In mijn zanglespraktijk krijg ik regelmatig nieuwe mensen die nu eindelijk de knoop hebben doorgehakt. Vele jaren heeft de omgeving ze ervan overtuigd daar ze beter hun mond kunnen houden. Dat ze eigenlijk niet kunnen zingen.

Het feit dat ze toch een diepgeworteld verlangen hebben gehouden om te zingen is dan best bijzonder, vind je niet?

Meestal komen we er binnen een uur achter of de omgeving gelijk had. En meestal is dat niet het geval. De meeste mensen kunnen namelijk best zingen. Of leren zingen.

En dan komen de tranen.

Want het verlangen om te zingen is de hele tijd aanwezig geweest. En er is om allerlei redenen geen gehoor aan gegeven. Hoe zou het komen dat zingen zo gevoelig ligt?

Ik denk dat het komt omdat zingen zo persoonlijk is. Het is jouw stem. Het komt uit jou. Persoonlijker kan het niet worden. En dan zal iemand er maar eens iets van vinden!

Afgerekend worden op hoe je zingt, voelt als afgerekend worden op wie je bent. Jouw stem, dat ben jij.

Dus als iemand je dan zegt dat je zang niet goed is.

Marco ging ervoor. Hij maakte een droom waar. Je hoeft geen wedstrijd te winnen om je eigen droom waar te maken. Er valt heel wat te winnen met zingen….

Bij ZOOZ! gaat het om verbinding maken. Met jezelf, en met een ander. Als je besluit om te gaan zingen sta je al aan de winnende kant!

Klik hier en neem contact op met ZOOZ! voor meer informatie en een vrijblijvend openhartig gesprek om de mogelijkheden te bespreken.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *