Zingen in de auto

Ik ben een angsthaas, ik geef het toe. Als ik in de auto op de snelweg zit, dan heb ik het gevoel dat het niet de bedoeling is dat ik zo snel ga.

Dat ik eigenlijk in het tempo van een paard en wagen zou moeten rijden. ‘En maar kijken naar de kont van het paard’. (“In een rijtuigie“) Als ik naast mijn echtgenoot zit is het helmaal erg, dan rem ik mee, nog voordat de automobilist voor ons weet dat er überhaupt geremd moet gaan worden. Mijn echtgenoot vindt dat erg fijn( niet).

Maar ik kan er niets aan doen. Volgens mij is angst iets dat zichzelf voedt. Dat als er eenmaal een klein flintertje schrik is, dat dat zich dan heel snel vermenigvuldigt.

En dat, kan ik je vertellen, is heel erg onprettig. Want eigenlijk snap ik best wel dat ik niet bang hoef te zijn. Nou, moet ik voor mijn werk tegenwoordig vaak best een stuk rijden. En dat is niet mijn lievelingsonderdeel van de dag.

Gisteren moest ik in Naaldwijk zijn. Ruim een uur op de snelweg. Na de workshop Zingen in de Zorg hoorde ik enkele verzorgenden praten over hun eigen ervaringen met zingen en we raakten daarover aan de praat.

Op enig moment vertelde ik dat ik weer naar Bussum ging rijden en dat vonden ze best ver. Vol branie zei ik dat ik heel hard Marco Borsato zou aanzetten en dat ik lekker zou gaan meeblèren, en dat de rit dan zo voorbij zou zijn.

Zo gezegd, zo gedaan. Het volume in de auto ging op maximaal en ik zong er vrolijk op los. Jammer dat Marco liever in een andere toonsoort zingt dan ik, maar kniesoor die daar op let!

Na een half uur brijden en zingen besefte ik dat ik iets miste; ik voelde absoluut geen angst! Het zingen had mij zo beziggehouden dat er helmaal geen ruimte was voor angst.

Angst was notabene één van de onderwerpen waar het in de workshop Zingen in de Zorg over was gegaan.

Zingen werkt geweldig als iemand angst voelt.

Ik was dus niet echt verbaasd, maar heel erg blij om het zo te mogen ervaren. Ik denk dat ik de volgende dat ik naast mijn man in de auto zit maar heel hard ga zingen. Zie je het voor je? Wat zal hij blij zijn!

Het lijkt me in ieder geval het beste van twee kwaden …

Wil je meer weten over de workshop Zingen in de Zorg? Neem contact met me op via onderstaande button en ik bel je snel.

[su_button url=”mailto:judithkamerman@zonnet.nl” background=”#ef802d” icon_color=”#FFFF”]JA, ik wil graag meer weten[/su_button]

 

 

 

Deel mijn blog gerust met je netwerk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *